Gyártók Elkészült a százezredik kecskeméti Mercedes

Elkészült a százezredik kecskeméti Mercedes

autopro.hu | 2013.07.29 09:26

Elkészült a százezredik kecskeméti Mercedes

Július 29-én legördült a százezredik Mercedes-Benz személyautó a kecskeméti gyártósorról - egy fehér CLA lett az ünnepi autó.

Hirdetés

2013. január 25-én készült el az első, kizárólag Kecskeméten gyártott CLA modell, hat hónappal később pedig a százezredik Magyarországon készült Mercedes-Benz híre hozott üdítő frissességet a rekkenő hőségbe. A jubileumi jármű fehér festéssel, bőrkárpitozással kerül magyar tulajdonosához.

A százezredik kecskeméti Mercedes

A CLA modell a német gyártó tájékoztatása szerint a világ legjobb légellenállási-együtthatójával (cw 0,22), avantgárd kupé-designnal és kívánságra 4MATIC összkerékhajtással készülő autó, amellyel a márka új kategóriát hozott létre. Keret nélküli ajtóival a CLA a Concept Style Coupé koncepcióautó formavilágát helyezi át közvetlenül a sorozatgyártásba.

Mercedes CLA
Galéria

A kecskeméti gyár a rastatti üzemmel együttműködve gyártja a Mercedes-Benz új kompaktautó-generációjának modelljeit. A közös gyártás lehetőséget ad a két üzem gyártókapacitás-kihasználtságának rugalmas és optimális irányítására.

A magyar Mercedes-Benz gyárat kevesebb mint 4 évvel a 2008 nyarán történt helyszínválasztást követően, 2012 márciusában adták át, a CLA mellett a B-osztály készül itt.

Az Autopro információ szerint a kecskeméti gyárban évente összesen százezer személyautót terveznek elkészíteni, így várhatóan jövő nyár közepére duplázzák meg a mostani kerek darabszámot.

Mercedes CLA
Galéria a Mercedes CLA-ról

Kiemelt Partnereink