Gyártók Elkészült a négymilliomodik Škoda Octavia (videóval)

Elkészült a négymilliomodik Škoda Octavia (videóval)

autopro.hu | 2013.08.28 14:55

Elkészült a négymilliomodik Škoda Octavia (videóval)

A jubileumi példány – egy „Race Blue” árnyalatú, harmadik generációs Octavia – augusztus 26-án gördült le a vállalat székhelyén, Mladá Boleslavban a gyárósorról. A Škoda Octavia immár 1996 óta szolgál mércéül az alsó-középkategóriában, és a márka messze legnagyobb darabszámban értékesített sorozata.

Hirdetés

- Négymillió legyártott Octavia. E meggyőző mennyiség egyaránt jelzi a típus és a márka sikerét – hangsúlyozta Winfried Vahland, a Škoda igazgatótanácsának elnöke. - A "márka szíveként" az Octavia döntő szerepet játszott a Škoda óriási fejlődésében, amely végül azzá tette a vállalatot, ami napjainkban: nemzetközileg is sikeres gyártó, amely több mint száz országban forgalmazza járműveit.

Középen a jubileumi Octavia

A sorozat harmadik generációjával még lendületesebben folytatódik e fejlődés, az új Octavia ugyanis még praktikusabb, biztonságosabb, kényelmesebb, könnyebb és környezetkímélőbb elődeinél – folytatta Winfried Vahland.

Az Octavia a Škoda erényeinek ideális megtestesítőjeként vált népszerűvé: elegáns, tágas, funkcionális, „Simply Clever”, kimagasló ár/érték aránnyal. Az 2013 elején bemutatkozott harmadik generáció még tovább fokozta ezen előnyöket, így az új Octavia a középkategória minden eddiginél több kvalitását kínálja az alsó középkategóriájú típusok árfekvésében.

1996. októberi megjelenésekor az Octavia a Škoda első teljes egészében új fejlesztésű típusaként érkezhetett a piacra a vasfüggöny eltűnése, illetve a Volkswagennel folytatott együttműködés megkezdését követően. Az 1996 és 2013 júliusa között gyárott közel négymillió Octavia a márka ez idő alatti termelésének mintegy 38 százaléka. Az Octavia így messze a vállalat 118 éves történelmének abszolút bestsellere.

Az új Octavia ennek megfelelően a Škoda történelme legnagyobb termékoffenzívájának is legfontosabb tagja. A cseh gyártó újdonságok egész sorának bemutatásával kíván tovább haladni növekedési pályáján. A stratégia célja, hogy 2018-ra éves szinten legalább 1,5 millió darabra bővítse globális értékesítését.

A cseh márka 2013 első féléve során négy változatban mutatta be az új Octaviát: Limousine, Combi és Combi 4x4, valamint a sportos Octavia RS. Utóbbi 248 kilométer/óra végsebességével minden idők leggyorsabb sorozatgyártású Octavia modellje.

A Škoda Octavia a márka székhelye, Mladá Boleslav mellett Oroszországban (Nyizsnyij-Novgorod), Indiában (Aurangabad), Ukrajnában (Szolomonovo) és Kazahsztánban (Uszty-Kamenogorszk) készül, 2014-től kínai gyártás is szerepel a Škoda terveiben. – Az Octavia egyre inkább Európa és az egész világ autója – jelentette ki a jubileum kapcsán jogosan Winfried Vahland.

Így készül az Octavia

Kiemelt Partnereink