Gyártók Elindult az elektromos BMW iX3 gyártása

Elindult az elektromos BMW iX3 gyártása

autopro.hu/P.B. | 2020.10.05 16:23

Elindult az elektromos BMW iX3 gyártása

Fotó: BMW Press Club

A múlt héten legördült az első BMW iX3 a Kínában található shenyangi üzem gyártósoráról, ezzel végérvényesen megjelent a BMW új modellje. Ez az első olyan BMW, amit Kínában gyártanak, de ennek ellenére az összes főpiacra, így Európába is eljut.

Hirdetés

Nagy-Britanniában már szeptember közepén elindult az előrendelés a BMW iX3-ra, azonban a brit tulajdonosok csak jövő nyáron vehetik át a Kínában készülő BMW-modelljüket. Európában nagyjából 70 ezer euró körüli áron lesz majd elérhető a BMW második teljesen elektromos modellje.

Az iX3 az első olyan modell, ami a BMW e-drive ötödik generációjával van felszerelve. A hajtás összteljesítménye 210 kilowatt, míg a maximum nyomaték 400 Newtonméter. A gyártó szerint az autó 6,8 másodperc alatt gyorsul állóhelyzetről 100 kilométer/órás tempóra, míg végsebessége 180 kilométer/óra.

Az iX3 hatótávolsága 460 kilométer az Európában használatos WLTP-számítás szerint, míg Kínában, ahol még mindig a NEDC-számítás van érvényben, 520 kilométer a gyárilag meghatározott hatótávolság.

Az első fecske

A BMW iX3 az első a három i-betűvel jelölt, teljesen elektromos modell közül, amiket a BMW a következő másfél évben dob a piacra. Az elektromos iX3 egyébként ugyanazon a gyártósoron készül, mint a modell robbanómotoros változata.

Villámtöltéssel az iX3 nyolcvan százalékos töltöttségi állapotra tölthető 34 perc alatt – írja az electrive.com.

Kiemelt Partnereink