Gyártók Elhúzódhat a Boeing 737 Max gépek visszatérése

Elhúzódhat a Boeing 737 Max gépek visszatérése

autopro.hu/B.A. | 2019.10.22 12:03

Elhúzódhat a Boeing 737 Max gépek visszatérése

Az Európai Unió Repülésbiztonsági Ügynöksége (EASA) szerint tovább tarthat a Boeing Max 737 repülőgépek újbóli hitelesítése, mint azt az Egyesült Államok Szövetségi Légügyi Hivatala (FAA) korábban jelezte.

Hirdetés

A szövetségi ügynökség valószínűleg felgyorsítaná a folyamatot, míg az európai hatóság szerint legalább januárig elhúzódhat az eljárás – állapította meg hírlevelében az Equilor Befektetési Zrt.

Belső információk

Ugyanakkor Patrick Ky, az EASA ügyvezető igazgatója az elmúlt hetekben találkozott a szövetségi repülésigazgatóság képviselőivel, ahol belső információk szerint azt nyilatkozta, hogy az európai hatóság hitelesítése pár héten belül követni fogja az FAA döntését.

Repedések

Két hete egyébként az amerikai légihatóság elrendelte, hogy sürgősen vizsgálják át az összes régebbi 737-es repülőgépet és az eddig ellenőrzött gépek 5 százalékánál találtak egy repedést a szárny és az üzemanyagtöltő nyílás között. Az autopro.hu is megírta, hogy a hatóság szerint a repedés akár a gép strukturális integritását is veszélyeztetheti és szélsőséges esetben hozzájárulhat az irányítás elvesztéséhez. Azokkal a gépekkel kezdték az átvizsgálást, melyek legalább 30 ezer utat repültek és az átvizsgált 686 gép közül 36-nál állapítottak meg problémát.

Zuhant az árfolyam

A Boeing árfolyama tegnap 3,8 százalékkal 331,06 dollárra csökkent. Az elmúlt hónapban 12,2 százalékkal zuhant az árfolyam, azonban idén még így is 2,7 százalékos pluszban van a kurzus.

Nyitókép: Boeing

Kiemelt Partnereink