Gyártók Elhalasztották a Hummer EV bemutatását

Elhalasztották a Hummer EV bemutatását

autopro.hu/V.M. | 2020.05.06 16:22

Elhalasztották a Hummer EV bemutatását

Fotó: twitter.com/GMC

Az elektromos Hummer EV-t eredetileg május 20-án mutatták volna be Las Vesgasban, a koronavírus miatt azonban a Hummer visszatérését jelölő alkalmat egy egyelőre ismeretlen időpontra halasztották.

Hirdetés

A General Motors a korábban a GMC márkanév alatt készülő Hummer EV mellett a szintén elektromos Cadillac Lyriq SUV áprilisra tervezett premierjét is elnapolta.

A legnagyobb amerikai autógyártó közölte, hogy bár a járműveket később fogják a nagyközönség elé tárni, az elektromos hajtásláncok fejlesztése legfeljebb minimális késedelmet fog csak szenvedni.

Az 1000 lóerő leadására képes Hummer EV a Detroit-Hamtramck gyáregységében fog készülni, kapható pedig 2021 őszétől lesz. A The Detroit News cikkéből továbbá az is megtudható, hogy a várhatóan 2022-től kapható Cadillac Lyriq gyártási helyszínét még nem hozták nyilvánosságra.

A General Motors az évtized közepére évente egymilliónál is több elektromos járművet kíván értékesíteni Észak-Amerikában és Kínában, 2023-ig pedig összesen húsz új elektromos típussal akarja bővíteni kínálatát.

Kiemelt Partnereink