Gyártók Éles üzembe állt a VW legújabb e-autó-gyára

Éles üzembe állt a VW legújabb e-autó-gyára

autopro.hu/P.B. | 2022.05.23 12:23

Éles üzembe állt a VW legújabb e-autó-gyára

Fotó: Volkswagen Newsroom

Május 20-án elindult a teljesen elektromos Volkswagen ID.4 gyártása Emdenben. A cég a tájékoztatása szerint egymilliárd eurót fektetett be az üzem átalakításába, ahol hamarosan csak elektromos autókat fog gyártani a Volkswagen.

Május 20-án megkezdődött az ID.4 gyártása a Volkswagen Csoport emdeni gyárában. A tisztán elektromos meghajtású SUV a konszern MEB platformjára épül – többek között az ID.3, az ID.Buzz és más modellek is erre épülnek. Eddig csak Zwickauban és Kínában gyártották az ID.4-est, ősztől pedig az Egyesült Államok is csatlakozik a sorhoz.

A VW az elmúlt években a folyamatban lévő műveletek során újjáépítette a tengerparti üzemet, saját bevallása szerint körülbelül egymilliárd eurót fektetett be a beruházásba. Emdenben körülbelül nyolcezren dolgoznak, akik eddig főleg a Passatot építették. 2023-tól a teljesen elektromos Aero lesz a középkategóriás modell utódja, 2024-től pedig már csak elektromos autók gördülnek le az emdeni gyártósorokról.

Uwe Schwartz, az emdeni üzem vezetője semmihez sem fogható mérföldkőről beszélt az ünnepélyes megnyitón. Emdenben az év végére akár napi 800 ID.4-et is is gyárthatnak, feltéve, hogy a szükséges alkatrészek rendelkezésre állnak. A versenytársakhoz hasonlóan a VW is a chiphiánytól és az ukrajnai háború következményeitől szenved – írja az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink