Gyártók Elektromos SUV-t fog gyártani a Smart

Elektromos SUV-t fog gyártani a Smart

autopro.hu/P.B. | 2021.01.07 17:21

Elektromos SUV-t fog gyártani a Smart

Fotó: Daimler Global Media Site

Konkretizálódott a Smart és a kínai Geely együttműködése. Az első közösen gyártott modell egy elektromos SUV lesz, amit a Smart készít majd a Geely platformjára. A modell Európában is elérhető lesz, nem csak Kínában.

Hirdetés

Daniel Lescow, a Smart értékesítési vezetője megerősítette: a Geely SEA platformjára épülő elektromos SUV lesz az első modell, amit a Smart a kínai gyártóval közösen készít. Az autó bemutatkozása 2022-ben várható, míg az első prototípus már állítólag el is készült. Továbbra is a Mercedes-Benz felel a Smart modelljeinek dizájnjáért.

Lescow kiemelte, hogy a Smart még mindig erősen fókuszál a városi közlekedésre. A Geely-vel közösen gyártott elektromos modelleket Kínában készítik, de Európában is fogják ezeket forgalmazni – így a Smart elektromos SUV-ját is.

Semmilyen további konkrétum nem ismert az autóval kapcsolatban, de Lescow szerint a készülő modell nem egy sima SUV lesz, hanem egy igazi Smart-modell. Annyi azért kiderült, hogy akkumulátoros elektromos hajtást kap a jármű – írja az electrive.com.

Kínába költözik a Smart

2020 elején jelentette be a Mercedes és a Geely, hogy közös gyermekükké válik a Smart Automobiles, melynek központja Kínában, Ningbo városában lesz. Ezt követően 2020 nyarán a Daimler el is adta hambachi gyárát, ahol a Smartok korábban készültek.

A Geely szorosan együttműködik a Volvóval is, de a két vállalat teljes összeolvadására még nem kerülhetett sor.

Kiemelt Partnereink