Gyártók Elektromos offenzívára készül a Honda Európában

Elektromos offenzívára készül a Honda Európában

autopro.hu/V.M. | 2022.03.30 08:17

Elektromos offenzívára készül a Honda Európában

Honda e:Ny1 Prototype | Fotó: Honda

Az elektrifikációban késve induló Honda nyolc elektromos, a jövőben vélhetően sorozatgyártásba kerülő autó nevét is levédette Európában, továbbá bejelentette, hogy jövőre három elektromos modellel is bővíti helyi kínálatát.

Hirdetés

Először a CarBuzz írt arról, hogy az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalánál nyolc típusnevet is levédetett a Honda. Ezek a nevek e:Ny2-től e:Ny9-ig terjednek, és vélhetően a jövőben gyártásba kerülő, Európának tervezett elektromos modellek nevei lesznek. Ezek az autók három darab, első-, hátsó- és összkerékhajtásra tervezett padlólemezre fognak épülni.

Az e:N jelzés alatt a Honda jelenleg már tervez elektromos autókat a kínai piacra: öt villanyhajtású koncepciót, melyek az e:N jelölést viselik, tavaly októberben, a Pekingi Autószalonon mutatott be a japán gyártó. Azt már tudni, hogy az első gyártásba kerülő típusok az e:NS1 és az e:NP1 neveket fogják viselni.

Három elektromos SUV egy év alatt

Visszakanyarodva az európai tervekhez, feltűnő, hogy a levédetett nevek közül hiányzik az e:Ny1. Ez valószínűleg azzal áll összefüggésben, hogy az azt viselő jármű fejlesztését már korábban megkezdte a Honda, ami nemrég le is leplezett egy prototípust e:Ny1 Prototype néven. Az OEM a leleplezéssel egyidőben közölte, hogy 2023-ban három elektromos típussal is bővíti európai kínálatát, a prototípus pedig ezek egyikének az előhírnöke.

A B-szegmensbeli e:Ny1 SUV a Honda e elektromos kisautó megnyújtott padlólemezére fog épülni. Alapul véve a hasonló e:NS1 és e:NP1 kínai típusokat, valószínűsíthető, hogy a szabadidőautó 68,8 kilowattórás akkumulátorral fog rendelkezni, ami körülbelül 500 kilométeres hatótávot biztosít – írja fejtegetésében az Autoblog.

A másik kettő autó szintén crossover lesz a Honda szerint. Az egyikük hibrid hajtást kap, és a C-szegmenst fogja erősíteni, helyettesítve a nagyobbra nővő CR-V-t, aminek új generációja jövőre kerül a kereskedésekbe. Az utóbbi személyében érkezik a harmadik elektromos modell, ugyanis az új generáció hibrid és plug-in hibrid hajtásláncot fog kapni.

A Civic hibrid változatát nemrég bemutató Honda szerint a jövő évtől kapható villanyautói kijelölik azt az utat, amin haladva a következő generációs elektromos járműveit tervezni fogja.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink