Gyártók Elektromos offenzívába kezd a Jeep

Elektromos offenzívába kezd a Jeep

autopro.hu/V.M. | 2022.09.12 08:19

Elektromos offenzívába kezd a Jeep

Fotó: Stellantis Global Newsroom

A Stellantis autóipari konszernhez tartozó Jeep bejelentette, hogy 2025-ig négy tisztán elektromos SUV-t fog piacra dobni az észak-amerikai és európai piacokon, ezzel lépést téve azon célja felé, hogy vezetővé váljon a kibocsátásmentes szabadidőautók szegmensében.

Hirdetés

A Jeep egyik másik célja, hogy 2030-ra az európai eladásainak teljes egészét tisztán elektromos modellek adják, míg az Egyesült Államokban akkorra az értékesítéseinek felét fogják emissziómentes modellek adni. Ezeknek a céloknak a megvalósításában csakugyan kulcsszerepet fognak játszani a következő években érkező új modellek.

Európában a Jeep már eddig is fontos lépést tett a teljes elektrifikáció felé azáltal, hogy egyes országokban, köztük Németországban és Franciaországban csak elektrifikált modelleket kínál mostanra, év végére pedig szinte minden helyi piacán csak elektromos autókat fog forgalmazni.

Jövőre érkezik az első e-Jeep

Az öreg kontinensen az első tisztán elektromos Jeep az Avenger lesz (a kezdőképen), ami 2023 elején jelenik meg a kereskedésekben A gyártó ígérete szerint 400 kilométeres hatótávval és jó terepjárási jellemzőkkel fog rendelkezni a Lengyelországban összeszerelt típus, amiről további műszaki részleteket egyelőre nem osztott meg

Európában ezenkívül a másik három 2025-ig érkező zéró kibocsátású Jeep is elérhető lesz. A másik három típus között fog szerepelni a teljesen új Recon, illetve a Wagoneer S, melyeket Észak-Amerikában fognak gyártani 2024-től kezdve.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink