Gyártók Elektromos ipari parkot épít a BYD

Elektromos ipari parkot épít a BYD

autopro.hu/P.B. | 2022.01.31 08:18

Elektromos ipari parkot épít a BYD

Fotó: BYD

A BYD és Hupej tartomány második legnagyobb városa, Xiangyang megállapodást írtak alá egy elektromobilitással foglalkozó ipari park létesítéséről. A tervek szerint többek között az elektromos járművekhez való akkumulátorokat is fognak gyártani a területen.

Hirdetés

Az ipari parkot három részletben fogják felépíteni, ebből az első fázisra tízmilliárd jen (1,4 milliárd euró) jut. Ebben a szakaszban az akkumulátorcellák, modulok és egyéb alkatrészek gyártásával foglalkozó létesítményeket építik fel, összességében 30 gigawattórányi gyártási kapacitással.

A második ütemben a katód- és anódanyagok, réz- és alumíniumfóliák, szeparátorok, elektrolitok és akkumulátorcsomagok szerkezeti alkatrészeinek beszállítói kapnak helyet az ipari parkban. A harmadik szakaszban a villanymotorok, légkondicionálók, váltók és kábelkötegek gyártói kapnak helyet a parkban.

A helyi vezetők arra számítanak, hogy a BYD később tovább erősíti jelenlétét a tartományban, és még erősebbé válik a helyi részvétel a hálózatba kapcsolt- és az elektromos járművek gyártásának területén.

Sok a nyitott kérdés még

A jelentés nem határozza meg, hogy milyen akkumulátorokat építenek majd Xiangyangban. A BYD jelenleg speciális, hosszúkás formátumú lítium-vasfosztfát akkumulátorok fejlesztésére összpontosít, ez az úgynevezett Blade, amiről az autopro.hu is beszámolt. Helyi hírek szerint a cég a FAW-val közös termelést is tervez Északkelet-Kínában – írja az electrive.com.

Xiangyang körülbelül ötmillió lakosú város a közép-kínai Hupej tartományban, a közigazgatási egység második legnagyobb városa Vuhan után. Korábban textiliparáról volt ismert, de egyre inkább a járműipar válik húzóágazattá a környéken.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink