Gyártók Elektromos dömpingre készül a Mahindra

Elektromos dömpingre készül a Mahindra

autopro.hu/V.M. | 2021.11.16 09:17

Elektromos dömpingre készül a Mahindra

Fotó: Mahindra Passenger & Commerical Vehicles

Az indiai Mahindra & Mahindra autógyártó 2027-ig összesen 16 elektromos SUV-t és kistehergépjárművet tervez piacra dobni, az elektromos offenzívát pedig egy villanyhajtású crossovereknek dedikált márkanévvel is megtámogatná.

Hirdetés

Az árérzékeny indiai piac egyik vezető autógyártójának számító Mahindra az elektromos átmenetet gyors ütemben kívánja végrehajtani: terve szerint három év múlva eladásainak már ötödét fogják kitenni villanyhajtású modellek.

Rajesh Jejurikar, a Mahindra ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az elektromos típusok egy része teljesen új tervezésű lesz, míg másokat már gyártásban lévő modellek alapjain képzelnek el. Az alternatív hajtású járművek várható eladásait illetően hozzátette: „Úgy gondoljuk, hogy 2027-re készen állunk majd arra, hogy a haszongépjárművek eladásainak legalább húsz százaléka elektromos típusokból származzon.”

A Mahindra és a másik nagy indiai gyártó, a Tata elektrifikációs tervei közötti különbség, hogy utóbbi az indiai piacon könnyebben értékesíthető kisautókra fókuszál.

A Mahindra, ami már az év elején jelezte, hogy elektromos szabadidőjárműveket fog fejleszteni, több e-mobilitási projektbe, valamint az izraeli Ree Automotive-ba is befektetett már az elektromos autókkal kapcsolatos szakértelem megszerzése érdekében – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink