Gyártók Elektromos divíziót hoz létre a Honda

Elektromos divíziót hoz létre a Honda

autopro.hu/P.B. | 2023.01.25 09:19

Elektromos divíziót hoz létre a Honda

Fotó: Honda European Newsroom

Egyre több nagy autógyártó dönt úgy, hogy külön leányvállalat, divízió vagy szervezeti egység keretében foglalkozik az elektromos autók fejlesztésével. A korábban megkezdett sort most a Honda is folytatja.

Hirdetés

A Honda január 24-én jelentette be, hogy új részleget hoz létre az elektromos autók gyorsabb és hatékonyabb fejlesztésének érdekében. Az átalakítás része az autógyártó azon törekvésének, hogy felzárkózzon a teljesen elektromos járművek gyorsan növekvő piacán a riválisokhoz. Az elektromos autók piacát egyelőre a Tesla és a kínai BYD uralja.

Az április 1-jén hatályba lépő változásokkal az új részleg megszilárdítaná a japán autógyártó villamosítási stratégiáját, valamint az autók, motorkerékpárok és energiatermékek, például generátorok fejlesztését – áll a közleményben.

A japán autógyártó azt is közölte, hogy a jelenlegi hat regionális tevékenységét háromban egyesíti. A jövőben a Honda európai, észak-amerikai és kínai egységgel rendelkezik majd, utóbbihoz csatlakoznak a kapcsolódó régiók, így Japán is.

A Honda tavaly tűzte ki célul, hogy 2030-ig 30 elektromos autómodellt dob piacra világszerte, és évente körülbelül kétmillió elektromos autót állít elő – emlékeztet a Reuters.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink