Gyártók Elektromos crossovert gyártana az Alpine

Elektromos crossovert gyártana az Alpine

autopro.hu/D.Á. | 2022.02.02 08:17

Elektromos crossovert gyártana az Alpine

Alpine A110 a Dieppe-i gyárban | Fotó: Alpine Media Website

A franciaországi Dieppe-ben található gyárában tervezi gyártani tisztán elektromos modelljét a Renault teljesítményorientált almárkája, az Alpine. A típus a Renault-Nissan-Mitsubishi társulás által kifejlesztett CMF-EV elektromosautó-platformra épül majd.

Hirdetés

A nemrég grafikán is bemutatott Alpine GT X-Over a Renault Mégane E-Tech Electric és a Nissan Ariya. Utóbbi a sportosabb verziójában 290 kilowattos csúcsteljesítményt és 400 kilométeres WLTP szerinti hatótávot produkál majd a 87 kilowattórás akkumulátora segítségével. Egyelőre ezek a CMF-EV platformból kihozott legnagyobb számok, így kérdéses, mire lesz képes még az Alpine, mint sportmárka.

A GT X-Over első látványterv az autó sziluettjét mutatja. A tetővonal a Porsche Panaméráéra emlékeztet, a jármű alsó része viszont nem látható, ezért nem tudni, mennyivel lesz magasabb az új modell, mint egy sportos szedán. Az biztos, hogy hiába a crossover megnevezés, a GT X-Over nem hasonlít egy hagyományos SUV-re.

Nem sokat árul el a GT X-Overről készült első grafika

Nem sokat árul el a GT X-Overről készült első grafika | Fotó: Alpine Media Website

Új lendület az Alpine-nál

Eddig a hagyományos hajtású, kis sportautó, az A110 készült az Alpine Dieppe-i gyárában. A márka közleményéből csak az derül ki, hogy új gyárépületek lesznek a telephelyen, de a tervezett gyártási számok vagy a termelés automatizáltságának mértéke nem. A gyár az új modell érkezésének bejelentésével együtt megkapta a Manufacture Alpine Dieppe Jean Rédélé nevet az Alpine alapítója, Jean Rédélé előtt tisztelegve. Luca De Meo, a Renault vezérigazgatója elmondta, az Alpine új erőre kapott az elmúlt egy évben, és tartja magát elhatározásaihoz.

Az Alpine 2026-ig GT -Overen kívül két akkumulátoros elektromos autót fog még bemutatni. Az egyik a jelenleg futó A110 sportautó utódja, a másik egy kompakt modell lesz. Utóbbi várhatóan a Renault 5 és a Nissan Micra utódja által használt CMF-BEV platformra épül majd – áll az electrive.com cikkében.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink