Gyártók Elektrifikálja német gyárát a Ford

Elektrifikálja német gyárát a Ford

autopro.hu/P.B. | 2021.08.18 09:16

Elektrifikálja német gyárát a Ford

Fotó: Ford MyNewsDesk

Megkezdte kölni gyárának felújítását a Ford. A munkálatok célja, hogy felkészítsék az üzemet az elektromos autók gyártására – a németországi gyár lesz az első európai üzeme a Fordnak, ahol elektromos autókat fog gyártani.

Hirdetés

A felújítási munkálatok első lépéseként lebontottak egy régi raktárat. Erre azért volt szükség, mert a Ford új technológiái a jövőben új üzemet igényelnek, amit az egykori raktár helyén építenek fel. A cég a régi épület bontását a tervezett nyári leállásra időzítette, így a munkálatok nem zavarták a Ford napi működését. A Ford tájékoztatása szerint a munka során több mint 5000 köbméter törmeléket kell eltávolítani.

A régi raktár helyén egy csúcstechnológiás épületet húznak fel a karosszériák előkezelésére. A Ford szerint az épület 26 méter magas, 25 méter széles és 100 méter hosszú lesz. Az autógyártó már jövőre szeretné megkezdeni a létesítmény telepítését. A tervek szerint az első Európában gyártott elektromos Ford 2023-ban gördül majd le a gyártósorról.

Együttműködés a Volkswagennel

Még februárban jelentette be a Ford, hogy a Kölnben készülő leendő elektromos modellje a Volkswagen Csoport MEB platformján fog alapulni. A két vállalat júniusban alá is írt egy megállapodás az elektrifikációs folyamataik összehangolásáról – írja az electrive.com.

Kölnben jelenleg a Ford Fiesta modellek készülnek, de a gyártó egymilliárd dollárból készíti fel az elektromobilitásra az üzemet, ami a hírek szerint két új modell bevezetésével fog járni.

Kiemelt Partnereink