Gyártók Eladja dortmundi gyárát a Daimler Buses

Eladja dortmundi gyárát a Daimler Buses

autopro.hu/P.B. | 2021.11.25 16:20

Eladja dortmundi gyárát a Daimler Buses

Dortmundban gyártott Mercedes-Benz minibuszok. | Fotó: Daimler Media

Eladja a minibuszokat gyártó dortmundi üzemét a Daimler egy német vállalatnak, mert a jövőben a Daimler Buses a nyolc tonnánál nehezebb autóbuszok gyártására fog koncentrálni. A gyár dolgozóinak jövője biztosított.

Hirdetés

A jövőben nem a Daimler Buses, hanem az AEQUITA nevű német vállalat fog Dortmundban Mercedes-Benz minibuszokat gyártani. A Daimler Buses fő tevékenységére, a nyolc tonnánál nehezebb autóbuszok gyártására fog koncentrálni.

A dortmundi üzem eladása ellenére az ott dolgozó 240 ember jövője biztosított, ők továbbra is a Mercedes-Benz minibuszok összeszerelésén fognak dolgozni.

Az eladásról szóló szerződést a felek november 22-én írták alá, a tranzakció 2022. január 1-jén zárul le.

Még inkább a központi tevékenységére fókuszál a cég

Till Oberwörder, a Daimler Buses vezetője és az EvoBus GmbH ügyvezetője a tranzakcióról elmondta, hogy a karbonsemlegesség felé vezető úton – aminek része az elektrifikáció és a digitalizáció – a vállalat a korábbinál is erősebben szeretne fókuszálni a fő tevékenységére, ami a nyolc tonnánál nehezebb autóbuszok gyártása.

Hozzátette, hogy elsődleges szempont volt a dortmundi üzem munkahelyeinek megőrzése, ezért nagyon örül a cég, hogy az AEQUITA képében megfelelő partnert talált.

A Daimler Buses 2008 óta gyárt Mercedes-Benz márkájú minibuszokat Dortmundban. Az üzemben jelenleg 240 ember dolgozik, ők a jövőben is folytathatják a munkájukat az AEQUITA égisze alá átkerülő gyárban.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink