Gyártók Ejtették a Volkswagen vezetőkkel szembeni vádakat

Ejtették a Volkswagen vezetőkkel szembeni vádakat

autopro.hu/V.M. | 2020.05.21 13:48

Ejtették a Volkswagen vezetőkkel szembeni vádakat

Fotó: Volkswagen Newsroom

Ejtették a dízelbotránnyal kapcsolatos vádakat a Volkswagen elnökével, valamint vezérigazgatójával szemben, miután a Volkswagen beleegyezett egy 9 millió eurós büntetés kifizetésébe.

Hirdetés

A Volkswagen vezérigazgatója, Herbert Diess, valamint Hans Dieter Pötsch, az autógyártó elnökével szemben a németországi Braunschweig bíróságán emeltek vádat, arra hivatkozva, hogy nem értesítették időben a cég befektetőit a dízelbotrány 2015-ös kirobbanásakor. A törvény szerint a vállalatoknak értesíteniük kell befektetőiket, amennyiben olyan esemény merül fel, ami befolyásolhatja a részvényeik értékét.

A Volkswagen még korábban közölte, hogy átvállalja a kettő vezetőjére kiszabott, egyenként 4,5 millió eurós bírságok fizetését, mivel szerinte ők nem sértettek törvényt és a vállalattal szembeni kötelezettségeiknek is eleget tettek. Diess 2015-ben a Volkswagen márka vezetője volt, Pötsch pedig ugyanekkor pénzügyi vezető volt.

A német autógyártónak idáig 30 milliárd eurós költsége keletkezett a határértéken felüli nitrogén-oxid-kibocsátás elrejtésére kifejlesztett „csalószoftver” miatt kirobbant világbotrány okán – írta meg a Reuters.

Kiemelt Partnereink