Gyártók Egyterűvel bővül a Golf családja

Egyterűvel bővül a Golf családja

autopro.hu | 2013.09.09 14:00

Egyterűvel bővül a Golf családja

A márka Frankfurtban mutatja be az új Golf Sportsvan-t, melyben innovatív rendszerek is helyet kaptak.

Hirdetés

Az új Volkswagen láthatóan nagyobb és rugalmasan alakítható belső térrel jelenik meg. A hátsó ülések támláját például 18 centiméterrel lehet előre mozgatni, mellyel akár 1500 literes csomagtér elérhető, illetve a Golf Sportvan komoly vezető-segítő rendszereket is felvonultat. Már az alapváltozatban is szerepel az XDS+, automata ütközés-előtti fékező rendszer, légkondicionáló, 7 légzsák, új automata parkolási fék, 5 hüvelykes érintőképernyő, az állítható csomagtartó alapfedél és a csomagborítás.

Mindezek mellett olyan új, innovatív rendszerek is segítik a vezetőt, mint a mögöttes forgalom jelzővel egybeépített holttér-monitor, mely először szerepel a Golf kínálatában. A rendszer figyelmezteti a sofőrt a holttérben lévő járművek veszélyére, valamint külön jelzést ad a parkolóból történő kihajtásnál hátulról érkező, és a vezető által rendszerint nem észlelt keresztforgalom esetén. Elkerülhetetlen ütközés előtt a rendszer vészfék funkciót aktivál. További műszaki megoldások az autóban a DCC, a dinamikus alaplemez kontroll, a városi vészfék funkcióval kiegészített első segéd-radar térfigyelő ellenőrző funkcióval, az adaptív távolságtartó (ACC), és az oldalsáv tartó asszisztens.

A Golf Sportvan hatféle motorjának teljesítménye 63 kW/85 LE-től 110 kW/150 LE-ig terjed, melyekhez széria felszereltség a start-stop rendszer. Ezek a motorok a régebbi motorváltozatoknál 19%-kal takarékosabban működnek, és valamennyi megfelel az Euro 6-os kibocsátási kritériumnak. A Golf Sportvan 1,6 literes dízel, BlueMotion változata például 3,7 literes fogyasztással és 95 g/km-es károsanyag kibocsátással is működtethető, mely a legjobb érték a kompakt minivan kategóriában.

Kiemelt Partnereink