Gyártók Egyre nagyobb a vita az Opel körül

Egyre nagyobb a vita az Opel körül

autopro.hu/P.B. | 2021.02.24 11:22

Egyre nagyobb a vita az Opel körül

Fotó: Twitter/Opel

Az Opel üzemi tanácsa szerint botrány, ami a vállalatnál zajlik, szerintük az Opel hatalmas mértékben kívánja csökkenteni a szolgálati nyugdíjakat. Az Opel visszautasítja a vádakat.

Hirdetés

Egyre komolyabb vita kezd kialakulni Németországban az Opel körül. A korábban a PSA-hoz, azóta pedig a Stellantis-hoz tartozó német autógyártó egy belső levelezés szerint nyolcvan százalékkal csökkenteni akarja a cég által a dolgozóinak biztosított nyugdíjakat. Az üzemi tanács szerint legfeljebb nyolcvan eurót kaphatnának így a dolgozók havonta.

Az Opel cáfolja az értesüléseket, szerintük az üzemi tanács által ismertetett számok tévesek. Az Opel szolgáltatási költségeinek csökkentéséről tárgyaltak, nem a vállalati nyugdíjak megnyirbálásáról – állítja az OEM.

Az Opel vezetősége kiemelte, hogy a munkavállalók által spórolt és befizetett összegek semmiképpen sem veszhetnek el, az ettől való félelem megalapozatlan, míg az egy munkavállalóra juttatások a dolgozó előző havi jövedelmén alapulnak.

Az Opel új ellátási formát vezetne be a dolgozói számára. Állításuk szerint ezzel is jól járnának a munkavállalóik, de a vállalat költségei is csökkennének. Az üzemi tanács közben engedélyt kért arra, hogy nyilvánosságra hozhassa a belső levelezéseket, így pont kerülhetne a számokon való vitán – írja az Automobilwoche.

Kiemelt Partnereink