Gyártók Egyre kevesebb autót gyárt Németországban a Tesla

Egyre kevesebb autót gyárt Németországban a Tesla

autopro.hu/S.A. | 2023.08.25 08:19

Egyre kevesebb autót gyárt Németországban a Tesla

Fotó: Tesla

Egy belső dokumentumokra és névtelen forrásokra hivatkozó jelentés szerint a Tesla júliusban és augusztusban heti 4350-re csökkentette németországi üzemének termelési célját, és további csökkentéseket tervez.

Hirdetés

Az amerikai autógyártó március végén közzétette az X-en, a korábban Twitter néven ismert közösségi média platformon, hogy elérte a heti ötezer legyártott autót a Berlin melletti grünheidei gyárban, ám ott dolgozók a Business Insidernek elmondták, hogy ez egy egyszeri eset volt és az átlagos teljesítmény azóta jóval alacsonyabb.

Egyre csökkennek a számok

A Tesla júniusban közölte, hogy kevesebb ideiglenes munkaerőt vesz fel, mint kezdetben, mert már nincs rájuk szükség, de a termelési céljaihoz tartotta magát.

A Business Insider szerint a Tesla belső munkafolyamat-szoftverét ábrázoló képek azt mutatják, hogy az amerikai elektromosjármű-gyártó napi 870 autóra csökkentette júliusi és augusztusi céljait. Azonban ezt sem sikerült mindig elérni, ugyanis a szoftverről készült képek szerint július 25-én mindössze 692, július 28-án pedig 806 autó készült.

A belső termelési célt azóta tovább csökkentették napi 750 autóra, ami kevesebb, mint heti négyezer autót jelent – számol be a cikk az üzem meg nem nevezett dolgozóira hivatkozva.

Tervben van a növelés

Az autógyártó tavaly év vége óta többször is csökkentette az árakat az Egyesült Államokban, Kínában és más piacokon, valamint növelte a kedvezményeket a készletek csökkentésének érdekében, miközben próbál védekezni a konkurencia és a gazdasági bizonytalanság ellen.

A Tesla júliusban jelentette be, hogy a grünheidei gyár kapacitását évi egymillió autóra tervezi növelni, ám nem közölt ütemtervet, illetve korábban nem kívánt nyilatkozni arról, mikor éri el a heti hatezer autót az üzemben – számolt be a Reuters.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink