Gyártók Egyelőre nem épít Oroszországban gyárat a Tesla

Egyelőre nem épít Oroszországban gyárat a Tesla

autopro.hu/P.B. | 2021.09.23 06:17

Egyelőre nem épít Oroszországban gyárat a Tesla

Fotó: Tesla

Egy ideje már felröppent a hír, hogy a Tesla esetleg Oroszországban építene gyárat. Az orosz médiában időről időre felbukkanó hírt most a Tesla vezérigazgatója, Elon Musk cáfolta meg, igaz, nyitva hagyta egy későbbi építkezés lehetőségét.

Hirdetés

Több hivatalos orosz forrás is arról számolt be az elmúlt hetekben, hogy a Tesla következő gigagyára az országban épülhet fel, pontosabban Korolevben, Moszkva közelében. A hírt most megcáfolta Elon Musk, igaz, nem is zárta ki teljesen annak a lehetőségét, hogy Oroszországban is épüljön gigagyára a Teslának.

Szokás szerint a közösségi médiában kommentálta a hírt a vezérigazgató. Mint írta, „még nem” döntötték el, hol épül a következő gyár, így nem dőlt el az sem, hogy Oroszországban épülne fel. Ez egyben cáfolat, ám a lehetőség továbbra is nyitva áll arra, hogy tényleg Oroszország legyen a következő helyszín.

India is versenyben

Az év elején felmerült annak a lehetősége is, hogy a Tesla Indiában építsen gyárat – ennek azért is lenne értelme a gyártó szempontjából, mert a magas adók miatt egyelőre nem forgalmazzák a világ egyik legnépesebb országában az autóikat.

Igaz, a világ ötödik legnagyobb járműpiacának számító ország hamarosan újratervezheti az importautókra kivetett vámokat, így lehet, hogy egy saját gyár nélkül is megéri majd a Teslának ott forgalmazni az autóit – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Iratkozzon fel hírlevelünkre az alábbi linken és értesüljön az elsők között a legfontosabb járműipari történésekről!

Kiemelt Partnereink