Gyártók Egy Opel és egy Peugeot modellt is elektrifikál idén a Stellantis

Egy Opel és egy Peugeot modellt is elektrifikál idén a Stellantis

autopro.hu/P.B. | 2021.03.31 17:19

Egy Opel és egy Peugeot modellt is elektrifikál idén a Stellantis

Fotó: Opel International Media

Jelenleg 29 teljesen elektromos modell található a Stellantis kínálatában, az év végére ezt negyvenre szeretné emelni a vállalat. Ennek jegyében jöhet a tisztán elektromos Opel Astra és a hibrid Peugeot 308.

Hirdetés

Az idén év elején megalakult Stellantis a világ negyedik legnagyobb autógyártója, magába foglalja többek között a Peugeot, az Opel, a Fiat, a Citroën vagy a Chrysler márkákat. A konszern megalakulásakor Carlos Tavares vezérigazgató elmondta, hogy a Stellantis célja versenytársainak megelőzése az elektromobilitás területén.

A Stellantis típuspalettájában jelenleg 29 tisztán elektromos modell található, az év végére ezt a számot negyvenre emelné a gyártó, míg 2025-re az összes európai modelljüknek lesz elektrifikált verziója – hibrid vagy tisztán elektromos – a gyártó tervei szerint.

Elektromos Astra

Az elektromos offenzíva jegyében idén meg is érkezhet az elektromos Opel Astra, míg a Peugeot 308-ból hibrid verzió készülhet. Emellett a Peugeot, a Citroën és az Opel kishaszongépjárművei között is megjelennek új, elektromos változatok – írja a Reuters.

Idén eddig a DS4 E-Tense jelent meg új elektromos modellként a Stellantis kínálatában a mostani bejelentés előtt.

Kiemelt Partnereink