Gyártók Egy felvásárlást támogat a Renault, egyet pedig nem

Egy felvásárlást támogat a Renault, egyet pedig nem

autopro.hu/P.B. | 2021.11.26 11:21

Egy felvásárlást támogat a Renault, egyet pedig nem

Fotó: Renault Media

A Renault Csoport közleménye szerint teljes mértékben elkötelezett a francia autóipar támogatása, az újraiparosítás és a jövőre vonatkozó stratégiai tevékenységek fejlesztése mellett. Ugyanakkor ipari és társadalmi felelőssége a járműipar jelentős bizonytalanságai mellett nem teszi lehetővé számára, hogy feltétel nélküli támogatást nyújtson a nehéz helyzetben lévő beszállítóinak.

Hirdetés

A Renault Csoport csak alapos és szilárd lábakon álló információk birtokában támogatja beszállítói akvizíciós tevékenységeit, ezzel is garanciát vállalva az érintett cégek munkavállalóinak biztos jövőjére. Ennek szellemében a Renault támogatja a Saint-Jean Industries Group terveit, melyek az Alvance Aluminium Wheels felvásárlását célozzák.

Ez a támogatás azt eredményezi, hogy az új vállalat beépül a Renault Csoport beszállítói körébe. A Csoport azt tervezi, hogy műszaki know-how-jának keretein belül konzultál az új céggel az alumínium kerekek fejlesztése és gyártása terén.

A Renault szerint az átvétel után az Alvance Wheels talpra tud majd állni, ehhez megvan a kellő tudásanyag a cégen belül.

A Jinjiang SAM sorsa nem fordul jobbra

Egy másik beszállítójának átvételét azonban nem támogatja a francia OEM. Az Alty-Sifa ajánlata nem biztosítja a fenntarthatóság és a biztonság szükséges feltételeit a Jinjiang SAM alkalmazottai számára. Erős kétségek merülnek fel a pénzügyi tőkével, valamint az Alty-Sifa valós kapacitásával kapcsolatban, így a Renault nem látja biztosítottnak, hogy a cég kellő mértékben tudna befektetni a Jinjiang SAM vállalatba.

A Renault közleménye szerint a vállalat 2016 óta aktívan keresett befektetőket a Jinjiang SAM számára, valamint maga is segítette anyagilag a céget. A Csoport sajnálja a kialakult helyzetet, és a cég dolgozói számára megpróbál munkát találni a Renault Csoporton belül.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink