Gyártók Egészen különleges szállítást bonyolított le a Mercedes

Egészen különleges szállítást bonyolított le a Mercedes

autopro.hu/P.B. | 2020.06.16 08:21

Egészen különleges szállítást bonyolított le a Mercedes

Fotó: Daimler Media

A hatalmas tartályt szállító konvoj össztömege nagyjából 330 tonna volt, a szállítást négy különleges, 650 lóerős Mercedes Actros végezte. Közel 33 kilométert tett meg a szállítmány Coesfeldből Lüdinghausenbe, egy gyárból egy kikötőbe, az utat nagyjából hat óra alatt kivitelezte a különleges konvoj.

Hirdetés

Több hónapos tervezést követően a különleges és extrém nehéz szállítmányok fuvarozásával foglalkozó, stuttgarti Paule vállalta el, hogy a 175 tonnás, 25 méter hosszú és hét méter széles autoklávot elszállítsa az eszközt legyártó cég, a Maschinenbau Scholz telephelyéről a 33 kilométerre fekvő lüdinghauseni kikötőbe. A Daimler közleménye szerint a munkát négy különleges, 650 lóerős Mercedes Actros teherautó végezte el.

Egy ilyen szállítás számos kihívást rejt magában, ezek egyike, hogy a pótkocsi egyik irányba sem dőlhetett be öt foknál többet, mivel rendkívül nehéz és hosszú rakományról volt szó, melynek lecsúszása beláthatatlan körülményekkel járt volna.

Rendben lezajlott a szállítás

A szállításban négy, egyaránt négytengelyes, különleges szállítmányokra kialakított, 650 lóerős Mercedes Actros vett részt. Két teherautó az autoklávot szállította két részletben, míg másik két jármű az egyéb tartozékokat vitte.

A közlemény szerint a szállítás hat órán át tartott, és az utolsó 50 métert szűk, kanyargós úton kellett megtenni a kikötőig. Az összességében 330 tonnás konvoj sikeresen elérte az úti célját.

Kiemelt Partnereink