Gyártók Eddig tartott Ghosn szabadsága, újra börtönben van

Eddig tartott Ghosn szabadsága, újra börtönben van

MTI | 2019.04.04 14:47

Eddig tartott Ghosn szabadsága, újra börtönben van

Alig egy hónappal feltételes szabadlábra helyezését követően újabb váddal ismét letartóztatták a Nissan Motor Co. volt elnökét, Carlos Ghosnt.

Hirdetés

Az egykori cégvezért tavaly novemberben tartóztatták le Tokióban pénzügyi visszaélések vádjával. A vizsgálati fogság alatt még két alkalommal rendelték el letartóztatását újabb vádakkal. Alig egy hónappal ezelőtt Carlos Ghosnt szigorú mozgás- és nyilatkozati korlátozások mellett óvadék ellenében feltételesen szabadlábra helyezték.

Carlos Ghosn szerdán Twitter üzenetben jelentette be, hogy április 11-én sajtókonferenciát tart, és azon el fogja mondani, "valójában mi is áll az ügy hátterében".

A japán Kyodo hírügynökség szintén szerdán belső forrástól származó információra hivatkozva arról számolt be, hogy a tokiói kerületi ügyészség újabb vádemelést készít elő Carlos Ghosn ellen.

A csütörtöki letartóztatási parancs alapján az ügyészség a Nissan egy ománi márkakereskedőjének juttatott kifizetéseit vizsgálja annak gyanújával, hogy az összeg egy részét személyes célokra a Ghosn család egyik tagjának vállalatához irányították át.

Botrányos és önkényes ma reggeli letartóztatásom a Nissan egyes illetékesei elhallgattatásomat célzó kampányának a része. Ártatlan vagyok minden ellenem felhozott, megalapozatlan és koholt vádban nyilatkozta üzenetben Carlos Ghosn a letartóztatását követően.

Kiemelt Partnereink