Gyártók Eddig nagyon jó éve van az Alfa Romeónak

Eddig nagyon jó éve van az Alfa Romeónak

autopro.hu/V.M. | 2023.07.27 09:22

Eddig nagyon jó éve van az Alfa Romeónak

Fotó: Stellantis

A Stellantis autógyártó konszern részét képező Alfa Romeo globális értékesítései 2023 első hat hónapjában 57 százalékkal múlták felül 2022 azonos időszakának számait, ezzel a vállalat közlése szerint rekord eredmény elérését téve lehetővé.

Hirdetés

A mostani eredmények azt mutatják, hogy az olasz márka képes volt megőrizni az év elején mutatkozó lendületét. Az első negyedévet szintén rekord értékesítési eredménnyel fejezhette be a gyártó, aminek bizonyítania kell versenyképességét azért, hogy hosszú távon a Stellantis 14 autómárkájának egyike maradhasson.

Az Alfa Romeo autói különösen keresettek voltak Európában: itt a tavalyi év első feléhez mérten megduplázódtak az eladások. Hazai piacán a márka ennél is nagyobbat ment a 131 százalékos értékesítésnövekedéssel.

A Közel-Kelet és Afrika régiójában a 2022-ben is tapasztalthoz hasonló, rendkívül erőteljes értékesítésnövekedést könyvelhetett el az Alfa Romeo. A vállalat az egy évvel korábbihoz képest 173 százalékkal több járművet adott el.

Ázsiában, melyet stratégiai régiójának tekint a márka, az értékesítések stabilak, a tavalyival egy szinten maradtak.

Nem lehet panasz a megbízhatóságra

Közleményében az Alfa Romeo az Egyesült Államok piacán nyújtott teljesítménye kapcsán a minőségügyi javulást emelte ki. A J.D. Power Initial Quality Study felmérése szerint, mely során újautó-vásárlókat 90 nappal a járművük átvétele után kérdezik a felmerült hibákról, az Alfa Romeóval rendkívül elégedettek az ügyfelei. A prémium szegmensben a gyártó az első, míg a teljes rangsorban a harmadik helyet szerezte meg – utóbbi azt jelenti, hogy 24 pozíciót javított egy év alatt.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink