Gyártók E-corner modult dob piacra a Hyundai

E-corner modult dob piacra a Hyundai

autopro.hu/P.B. | 2021.10.28 09:22

E-corner modult dob piacra a Hyundai

Fotó: Hyundai Media Center

A Hyundai Motor Csoporthoz tartozó Hyundai Mobis által fejlesztett e-corner modul egy kerékben magában foglalja a kormányzást, a fékezést, a felfüggesztést és a villanymotort. Egy későbbi elektromos platform alapjait is magában hordozza a rendszer.

Hirdetés

A Hyundai Mobis szerint amint az összes tesztet elvégezték az úgynevezett e-corner modullal, számos megrendelésre számítanak a járműipar különböző szereplőitől. Ugyanakkor technikai részleteket a dél-koreai cég nem árult el az eszközről, mely a Hyundai 2023-ban megjelenő új elektromos platformjának is a része lesz.

Az úgynevezett e-corner modul egy olyan eszköz, ami egy kerékben magában foglalja a kormányzás, a felfüggesztés, a fékezés és a villanymotor elemeit – értelemszerűen egy autóhoz négy ilyen modulra van szükség. Sorozatgyártást még senki nem ért el ilyen alkatrésszel, a Hyundai mellett a Hitachi és az izraeli Ree is dolgozik hasonló fejlesztésen.

A jövő autóját már 2023-ban elhozza a Hyundai

Közleménye szerint a Hyundai már 2023-ban elhozza a jövő autójának alapját, egy új „gördeszkaplatformot”, ami támogatja az autonóm vezetést, és négy e-corner modul hajtja majd. Az első erre épülő autó a tervek szerint 2025-ben jelenhet meg.

A dél-koreai vállalat az első ilyen modul koncepcióját már 2018-ban bemutatta. Az e-corner modul legnagyobb előnye, hogy nem igényel mechanikus összeköttetést az alkatrészek között, így jobb helykihasználást tesz lehetővé a járműben. Az eszköz a korábbinál sokkal nagyobb rugalmasságot biztosít az ajtók irányának és a jármű méretének megtervezésében – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink