Gyártók E-autóival hódítja meg Németországot a Kia

E-autóival hódítja meg Németországot a Kia

autopro.hu/P.B. | 2022.07.11 06:22

E-autóival hódítja meg Németországot a Kia

Fotó: Kia Global Media Center

Rekordmagas értékesítést tudhat magáénak a Kia Németországban az idei év első felében, ezzel együtt a dél-koreai OEM piaci részesedése is a legnagyobb 1993 óta, amikor a cég belépett a német piacra. Az elektrifikált modellek húzzák a Kia eredményét.

Hirdetés

A Kia új értékesítési rekordot ért el Németországban a gyártó bejelentése szerint: 2022 első felében a márka 36.366 járművet értékesített a legnagyobb európai piacon, 18,7 százalékkal többet, mint az előző év azonos időszakában. Ez a legjobb érték a márka számára 1993-as németországi indulása óta.

2021-ben már új rekordot, 2,5 százalékot ért el a Kia piaci részesedése az országban, most az első félévben 2,94 százaléknál tart a vállalat. Az elektrifikált modellek jelentős részesedéssel bírnak a márka növekedésében: az első félévben az új Kia regisztrációk 33,8 százaléka tisztán elektromos autó és plug-in hibrid volt.

Thomas Djuren, a Kia Germany ügyvezető igazgatója elmondta: „Németországban termékpalettánk több mint fele már teljesen vagy részben elektromos hajtásokkal rendelkezik”. A vállalat célja, hogy a fenntartható mobilitás vezetői között legyen – idézi a német Kia közleményét az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink