Gyártók Duális képzést indít Debrecenben a BMW

Duális képzést indít Debrecenben a BMW

autopro.hu/Sz.K. | 2019.07.19 12:32

Duális képzést indít Debrecenben a BMW

Két debreceni oktatási intézmény kezd duális szakképzésbe a BMW-vel egy ötéves program keretein belül a Debreceni Szakképzési Centrum és a BMW Group július 18-án aláírt szerződése szerint. A kétéves elméleti képzést egy hároméves gyakorlati oktatás követi, írta a dehir.hu regionális hírportál.

Hirdetés

A diákoknak négy területen van lehetőségük részt venni a BMW képzésében: villamosmérnöki és automatizálás-tervezési, mechatronikai, a gépjármű-mechatronikai (rendszerek és nagyfeszültségű technológiák), valamint a rendszerintegrálási információtechnológiai szakokon.

2012 óta világszerte öt tömegtermelési létesítményünkben indítottuk be a német mintára kidolgozott duális szakképzés koncepcióját, amelyet mindegyik régióban a helyi sajátosságokhoz igazítottunk mondta Sabine Wilhelm, a BMW Group professzionális szakképzés-igazgatási részlegének vezetője. A Debreceni Szakképzési Centrummal kötött együttműködési megállapodásnak köszönhetően a programot most Magyarországon is útnak indíthatjuk. Nagy örömünkre szolgál, hogy leendő gyakornokainkat Debrecenben is kiválóan felkészítő szakképzési rendszerünkbe integrálhatjuk be, innovatív oktatási környezetben, kimagasló minőségű továbbképzési szabványok és egy rugalmas szisztéma mentén.

Kifejezetten örülök annak, hogy Magyarországon épülő új gyárunkban is lehetőségünk nyílik a duális szakképzés beindítására, amellyel számos fiatal karrierjét állíthatjuk pályára - mondta Michele Melchiorre, a leendő debreceni BMW-gyár igazgatója.

Már most ősszel indul a program

A vállalat partnerintézményei a Debreceni Szakképzési Centrum Brassai Sámuel Műszaki Szakgimnáziuma és a Debreceni Szakképzési Centrum Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma lesz, melyekkel a BMW már elkezdte a közös tanterv kidolgozását.

Az ötéves program innovatív oktatási környezetben, kimagasló minőségű továbbképzési szabványok és rugalmas szerkezet mentén garantálja, hogy gyakornokai tökéletesen felkészülve kezdik meg szakmai pályafutásukat. Az első felvétel már 2019 őszén elindul, majd a diákok 2021 tavaszától pályázhatnak gyakornoki pozícióra. Az ő duális szakképzésük 2021 szeptemberében kezdődik a BMW Group-nál.

Tavaly nyáron, röviddel a BMW bejelentése után, miszerint Debrecent választja legújabb befektetése helyszínéül, körbenéztünk, milyen adottságokat vett figyelembe a gyártó a döntésében.

Nyitókép: dehir.hu

Kiemelt Partnereink