Gyártók Dízelbotrány – Állítólagos kipufogógáz manipulációk miatt perelik a BMW-t is

Dízelbotrány – Állítólagos kipufogógáz manipulációk miatt perelik a BMW-t is

autopro.hu/Sz.K. | 2018.04.11 16:12

Dízelbotrány – Állítólagos kipufogógáz manipulációk miatt perelik a BMW-t is

A BMW a hatodik autógyártó, ami ellen az Egyesült Államokban per indult a dízelautók emissziómanipulációs ügye miatt.

Hirdetés

Amerikai ügyfelek vádolták meg a BMW-t, hogy a Volkswagenhez hasonlóan egy speciális szoftverrel manipulálta az emissziós értékeket, derül ki abból keresetből, amit New Jerseyben adtak be.

A sértetteket a Hagens Berman ügyvédi iroda képviseli, aki a Volkswagen, a Fiat Chrysler, a General Motors, a Daimler és a Ford elleni perekben is intézkedett. Idáig csak a VW kapott nagy összegű büntetést.

– Míg az eljárás folyamatban van, nem nyilatkozunk, mondta el a BMW amerikai szóvivője. Most azzal foglalkoznak, hogy megértsék, mivel vádolják pontosan a gyártót. Közlése szerint az a legfontosabb, hogy bizonyítsák: a BMW autóit nem manipulálták, így minden jogi szabályozásnak megfelelnek.

A perben több tízezer X5 és 335d modell érintett, ezeknek a vádak szerint 2009 és 2013 között hamis adatokkal bizonyították környezetvédelmi tulajdonságait. A károsanyag-kibocsátás akár 27-szeresen is meghaladhatta az Egyesült Államok engedélyezett határértékeit, áll a keresetben. A Bosch autóipari beszállító, amely már a VW-botrány során is a bíróság látókörébe került, valószínűleg ezúttal is érintett az ügyben.

Kiemelt Partnereink