Gyártók Decemberben jön a Mercedes-Maybach formabontó új verziója

Decemberben jön a Mercedes-Maybach formabontó új verziója

autopro.hu/P.B. | 2021.10.12 15:22

Decemberben jön a Mercedes-Maybach formabontó új verziója

Fotó: Daimler Media

Korábban a Mercedes G osztály újragondolásában is részt vett Virgil Abloh, amerikai tervező és dizájner, aki most egy újabb fejezetet ír a Mercedes-Benz történetébe: decemberben mutatkozik be a Mercedes-Maybach showautója, aminek tervezését közösen végezte Abloh és Gorden Wagener, a Mercedes vezető tervezője.

Hirdetés

Az új, egyedi és egyszeri, tisztán elektromos Maybach december 1-jén, Miamiban mutatkozik be, és a gyártó szerint olyan tervezési megoldásokat, dizájnelemeket tartalmaz majd, amiket eddig soha nem alkalmazott a Mercedes-Benz.

Mint a Mercedes közleménye írja, a Maybach annak idején azzal a céllal alakult, hogy a legjobb autókat gyártsa a legjobb szakemberektől. Ezekhez az ambíciókhoz hű maradt a vállalat, így továbbra is a kreatív felfedezés a fő karaktere a márkának, ami a világ vezetőitől kezdve az igazi ínyenceken át az álmodozókig sokakat inspirál. Ma ezt a kreativitást és felfedezést az Abloh és Wagener által közösen megtervezett, elektromos bemutatóautó viheti tovább.

Igazi szimbólum

Ma a Mercedes-Maybach olyan márka, amely az autóiparon túl is visszhangra talál, és az innováció, valamint az érték szinonimája iparágakon és generációkon átívelően - mondja Bettina Fetzer, a Mercedes-Benz AG kommunikációs és marketing alelnöke.

A Mercedes-Benz technikai tökéletességének és a Maybach törekvő exkluzivitásának kombinációja révén a Mercedes-Maybach rendkívül egyedi élményt nyújt a legigényesebb vásárlóink számára – tette hozzá.

Kiemelt Partnereink