Gyártók Csatlakozik a Formula 1-hez az Audi és a Porsche

Csatlakozik a Formula 1-hez az Audi és a Porsche

autopro.hu/P.B. | 2022.05.02 14:23

Csatlakozik a Formula 1-hez az Audi és a Porsche

A kép illusztráció. | Fotó: Porsche

Május 2-án a Volkswagen Csoport vezérigazgatója, Herbert Diess jelentette be, hogy az Audi és a Porsche is döntést hozott a Formula-1-be történő belépésről. Mindkét prémiumgyártó elindul a sorozatban.

Hirdetés

Már hónapok óta folyik a találgatás arról, hogy a két gyártó valamilyen partnerségi formában csatlakozna az autóversenyzés csúcsát jelentő versenysorozathoz, a Formula-1-hez. Herbert Diess május 2-án tiszta vizet öntött a pohárba: mindkét gyártó csatlakozna a sorozathoz, és a Porsche tervei konkrétabbak.

A Porsche egyébként még soha nem szerepelt a Foruma-1-ben, ugyanakkor a Red Bull csapatával együttműködve rally versenyeken már tevékenyen részt vett. A királykategóriás szerepvállalásról még nem árult el részleteket a cég.

Eltérő utak

A Porsche a Formula-1-ben is a Red Bull csapattal együttműködve szerepelne, ám részleteket erről nem árult el az OEM. Az Audi ugyanakkor más utat és más partnert választott a versenysorozatba való belépéshez: a német prémiumgyártó kész 500 millió eurót fizetni a McLarennek a belépésért – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink