Gyártók Csak Észak-Amerikában rendelhetők egyes Teslák

Csak Észak-Amerikában rendelhetők egyes Teslák

autopro.hu/P.B. | 2021.12.16 09:19

Csak Észak-Amerikában rendelhetők egyes Teslák

Fotó: Tesla

A Tesla nem fogad további rendeléseket a Model S és a Model X autókra Észak-Amerikán kívülről. Várhatóan csak 2022 második felétől lesz lehetőség ilyen modelleket vásárolni más piacokon, így Európában is.

Hirdetés

A Tesla ezzel a lépéssel próbálja meg felpörgetni a meglévő rendelések teljesítését. A lépés nem meglepő, ugyanis az európai vásárlóknak eddig is közel egy évre nőtt a várakozási ideje az említett modellek rendelése esetén.

Az ok a Model S és a Model X modellfrissítése volt, ami állítólag késéseket eredményezett a gyártásban. Míg az Egyesült Államokban a szállítások júniusban kezdődtek az S, és októberben folytatódtak X modellel, addig a Tesla harmadik negyedéves adatai szerint összesen csak 8941 Model S-et és X-et gyártottak és 9275-öt szállítottak le.

Folyamatos csúszás

A cég többször is elhalasztotta a felfrissített prémium modellek piacra dobását. Kezdetben szeptemberre várták a kiszállítások megkezdését, de a Tesla azóta 2022 közepére, októberben pedig 2022 végére tolta az autók várható érkezési idejét. A Tesla 2020 végén szállította le az utolsó Model S-t és Model X-et az eredeti változatban – írja az electrive.com.

Nem könnyíti meg a kaliforniai vállalat dolgát, hogy a legújabb hírek szerint még tovább, 2022-re csúszik a berlini gyár üzembe helyezése környezetvédelmi aggályok miatt. A német üzemben a Model Y készül majd.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink