Gyártók Chipfejlesztő cégbe fektet a Hyundai

Chipfejlesztő cégbe fektet a Hyundai

autopro.hu/V.M. | 2022.08.29 06:17

Chipfejlesztő cégbe fektet a Hyundai

Fotó: Hyundai

A Hyundai Motor Csoport a BOS Semiconductors koreai félvezetőipari startupba fektet egy meg nem nevezett összeget, hogy a jövőben közösen dolgozhassanak járművekhez tervezett chipeken.

Hirdetés

A 2022-ben alapított BOS Semiconductors úgynevezett egylapkás rendszereket fejleszt, és célja, hogy egy globális lefedettségű vállalattá váljon.

„Várakozásaink szerint a BOS Semiconductors az egyik stratégiai partnerünk lesz, hozzájárulva ahhoz, hogy a vállalatcsoport jövőbeni járművei versenyképes félvezető-technológiával rendelkezzenek” – mondta el Dr. Youngcho Chi, a Hyundai Motor Csoport fejlesztési divíziójának elnöke.

A Hyundai közleménye szerint a befektetése azon általános törekvésének eredménye, hogy biztosítsa az autóipari félvezető-technológiákhoz való hozzáférését. Továbbá a vállalat jelezte, hogy a jövőben több chipipari céggel is partnerséget kíván kialakítani az ellátás biztosítása érdekében.

Az OEM a ZERO1NE innovációs platformja keretében ítélte oda pénzügyi támogatását a BOS Semiconductors számára. A 2021 februárjában meghirdetett programját kifejezetten innovatív ötletekkel rendelkező startupok felkutatására, illetve támogatására hozta létre az autógyártó.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink