Gyártók Brémába költöztetheti e-SUV-ja gyártását a Mercedes

Brémába költöztetheti e-SUV-ja gyártását a Mercedes

autopro.hu/P.B. | 2023.11.29 15:17

Brémába költöztetheti e-SUV-ja gyártását a Mercedes

Fotó: Mercedes me media

A Mercedes-Benz azt fontolgatja, hogy teljesen elektromos EQS SUV-ja gyártását áthelyezi az Egyesült Államokból Németországba – az értesülések szerint Brémában fogják gyártani a modellt.

Hirdetés

A Mercedes-Benz EQS SUV gyártása 2022 augusztusában kezdődött meg az Egyesült Államokban, a tuscaloosai üzemben a globális piacok számára. A gyártás az Automotive News információi szerint az évtized második felében leáll, és Brémában folytatódik. A lépés oka, hogy a Mercedes-Benz Tuscaloosában szeretne helyet biztosítani a GLC elektromos utódjának.

A GLC utódja, egy közepes méretű elektromos SUV – egyelőre nem világos, hogy a sorozatgyártású modellt ismét EQC-nek hívják majd – a tervek szerint 2026 első negyedévétől gördül le az alabamai gyártósorról. A Mercedes-Benz arra számít, hogy az új elektromos GLC gyártása az első évben eléri az 50 ezres volument, ami több mint kétszerese lenne a jelenlegi EQS-nek.

Bréma készen áll

Első pillantásra a brémai üzem megfelelő gyártási helyszínnek tűnik: az észak-német üzemben készül a Mercedes EVA2 platformjára épülő EQE limuzin, így az alapok adottak. Az EQS SUV-hoz azonban más alkatrészek is szükségesek a karosszéria építésében. Az akkumulátorellátással azonban nem lehet gond: a Mercedes a dél-németországi Hedelfingenben szereli össze az EQE akkumulátorcsomagjait, ahol a Sindelfingenben épített EQS limuzin nagyobb akkucsomagjait is gyártják.

A gyártás 2022 augusztusában történő megkezdésével az EQS SUV volt a márka első elektromos modellje, amelyet az Egyesült Államokban gyártottak. Az USA a legfontosabb értékesítési piaca a nagyméretű SUV-nak is, amely opcionálisan hétülésesként is elérhető. Ebben az évben 7086 példány fogyott belőle az országban – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink