Gyártók Bővítené amerikai gyárait a Mercedes-Benz

Bővítené amerikai gyárait a Mercedes-Benz

autopro.hu/V.M. | 2023.09.27 06:17

Bővítené amerikai gyárait a Mercedes-Benz

Fotó: Mercedes-Benz Media

A Mercedes-Benz arra készül, hogy bővítse elektromosjármű-gyártását az Egyesült Államokban, ennek érdekében pedig már mindkettő helyi gépkocsigyára fejlesztéséhez állami támogatást igényelt.

Hirdetés

A bővítésről először a Handelsblatt számolt be bennfentes forrásokra hivatkozva, azóta pedig annak tényét az autógyártó is elismerte. Az egyik szóban forgó üzem az Alabama állambeli Tuscaloosában működő, ahol SUV-kat szerelnek össze, míg a másik a Dél-Karolina állami Charlestonban található egység, ahol furgonokat gyártanak.

Az előbbiben a Mercedes jelenleg a belső égésű GLE és GLS, illetve a teljesen elektromos EQE és EQS SUV-kat gyártja. A német lap beszámolója szerint a Mercedes 2026-tól a GLC elektromos változatát is Tuscaloosában készítheti, alternatív helyválasztásként pedig Mexikó jön szóba.

Charlestonban a VAN.EA elektromos furgonokhoz fejlesztett platformra épülő V-Class és Sprinter modelleket gyártana 2026-tól kezdve a Mercedes-Benz.

Akár már idén megszülethet a döntés

A 2022-ben elfogadott inflációcsökkentési törvény bőkezű állami támogatásait kihasználó fejlesztésekről még az idén vagy 2024 elején fog végső döntést hozni a Mercedes az electrive.com által is idézett ügyhöz közeli források szerint.

A Mercedes-Benz 2030-ra csak teljesen elektromos modelleket forgalmazna, ahol azt a piaci körülmények lehetővé teszik. Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, a vállalat vezetője nemrég úgy nyilatkozott, Európa nem valószínű, hogy akkorra készen fog állni a teljes elektrifikációra.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink