Gyártók Biztosítékot várnak egy német Ford gyár jövőjére

Biztosítékot várnak egy német Ford gyár jövőjére

autopro.hu/P.B. | 2022.02.04 09:22

Biztosítékot várnak egy német Ford gyár jövőjére

Fotó: Ford Media Center

Egyelőre nem világos, hogy mi lesz a Ford saarlouis-i gyárának sorsa. A helyszín versenyben áll Valenciával egy jövőbeli elektromos modellért. Most az IG Metall szakszervezet és a munkavállalói képviselők próbálják javítani a gyár megmaradásának esélyeit.

Hirdetés

Az IG Metall szakszervezet azt várja a Fordtól, hogy hosszú távon biztosítsa a saarlouis-is gyár jövőjét és az ottani munkahelyeket - hangsúlyozták az üzemi tanács és a szakszervezet képviselői közös sajtótájékoztatójukon. A Saar-vidék és a környező régiók jól képzett szakemberei kiváló alapot kínálnak az elektromos átálláshoz - áll a közleményben.

Markus Thal, a saarlouis-i üzemi tanács elnöke szerint nincs elég alternatív munkahely a környéken, ezért a Fordnak biztosítania kell a gyár jövőjét. Benjamin Gruschka, a kölni Ford üzemi tanácsának elnöke kifejezte a szolidaritását a másik németországi üzem iránt, valamint elmondta, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy az üzemet megtartsa a Ford.

Verseny Valenciával

A Ford leendő elektromos modelljeinek gyártásában Saarlouis a spanyolországi valenciai Ford telephellyel versenyez. Néhány nappal ezelőtt mindkét üzemnek be kellett mutatnia egy jövőre vonatkozó koncepciót.

A német szakszervezetek szerint amennyiben a Ford vezetése nem venné komolyan az indokolt követeléseket, akkor valószínűleg súlyosan sérülne a márka imázsa – írja az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink