Gyártók Biztosan létrehozza e-divízióját a Renault

Biztosan létrehozza e-divízióját a Renault

autopro.hu/P.B. | 2022.08.01 14:20

Biztosan létrehozza e-divízióját a Renault

Fotó: Renault Media Website

A Renault mindenképpen végrehajtja az elektromos és belső égésű motorokkal kapcsolatos tevékenységek külön üzletágakba szervezését, még akkor is, ha a japán autógyártó partnerei (a Nissan és a Mitsubishi) nem támogatják ezt az ötletet.

Hirdetés

A Renault megkezdte a tárgyalásokat a francia szakszervezetekkel, valamint a Nissan és a Mitsubishi vezetőségével a tervezett elektromos divízió létrehozásáról. Ahogyan arról az autopro.hu is beszámolt, tavasszal derült ki, hogy többek között a Ford példáját követve a francia OEM is létrehozna egy-egy elektromos autókkal, és a belső égésű motorral hajtott járművekkel foglalkozó részleget.

Luca de Meo vezérigazgató nemrég elmondta, a Renault partnerei is tudják, hogy „meg kell tennünk ezt a lépést, meg is fogjuk tenni és minden projekt előtt kinyitottuk számukra az ajtót.”

Mint mondta, a vonat el fogja hagyni az állomást, az pedig a Nissanon és a Mitsubishin múlik, hogy ők is felszállnak-e rá.

Hamarosan minden kiderül

De Meo ígéretet tett arra, hogy a japán cégekkel folytatott megbeszéléseket követően ősszel nyilvánosságra hozza az átalakítási terv részleteit.

„Sok emberrel beszélünk” – mondta a Bloombergnek adott interjúban, hozzátéve, hogy ezek között vannak potenciális partnerek az autóiparból és a technológiai iparból. A Renault és a Nissan, valamint a Mitsubishi vezetése közötti kapcsolatok „nagyon jók” – emelte ki a vezérigazgató.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink