Gyártók Bérgyártással kacérkodik a Hyundai

Bérgyártással kacérkodik a Hyundai

autopro.hu/Sz.K. | 2018.06.09 09:46

Bérgyártással kacérkodik a Hyundai

Szerződéses gyártónak állna a Hyundai, a pluszbevétel érdekében akár újabb üzemet is felhúzna. Ha üzletileg sikeres lenne a lépés, rengeteget segíthetne a dél-koreai gyártónak az új technológiák, például az elektromos hajtás fejlesztésében.

Hirdetés

Bérgyártás megkezdése miatt építhet fel teljesen új üzemet a dél-koreai Gwangju mellett a Hyundai, amely komoly bevételi forrást remél a most bejelentett, szándéknyilatkozatban megerősített tevékenységtől.

A szerződéses gyártás nagyon népszerű az elektronikai iparban, az Apple például az iPhone-ok és más eszközök többségét a tajvani Foxconn-nal gyártatja. Az autógyártók egy része is szerződéses partnerekre bízza az összeszerelést, így csökkentve költségeit. Mindez persze a szerződéses félnek is igencsak megéri, elég csak a kanadai autóalkatrész beszállító Magnára gondolni, mely többek között BMW modelleket is készít. A Hyundai befektetése, ha végleges lesz, újfajta, eddig példátlan terjeszkedést mutatna, hiszen egy nagy, hagyományos autógyártó válna részben szerződéses gyártóvá.

– A befektetésről megállapodás született, ám még kidolgozás alatt áll a kiszervezés és a gazdaságos ellátási lánc biztosítása, hiszen egy nem nehezebben ellenőrizhető tevékenységbe kezdünk, közölte a vállalat szóvivője.

Gwangju város vezetése 2020-ig meg akarja építeni az üzemet, melynek éves kapacitása 100 ezer jármű lehet.

A Hyundai szakszervezete azt szeretné, hogy a vállalat visszalépjen tervétől, ugyanis az csökkentené a már meglévő dolgozók béreit, egyben bizonytalanná tenné a munkahelyeket. Az unió politikai döntésnek nevezte a terveket, kijelentve, hogy megadja magát a Moon Jae-in kormány nyomásának, hogy hozzon létre munkahelyeket.

Kiemelt Partnereink