Gyártók Bemutatta legújabb furgonjának terveit a Nissan

Bemutatta legújabb furgonjának terveit a Nissan

autopro.hu/P.B. | 2021.02.16 06:18

Bemutatta legújabb furgonjának terveit a Nissan

Fotó: Nissan Global Newsroom

Az új Nissan-furgonból lesz elektromos és belső égésű motorral szerelt változat is, és mindkettőből lesz kisteherautó és minibusz kivitel is. Az új furgon összes modellje Franciaországban, a Renault egyik gyárában, Maubeuge városában készül majd, akárcsak a jelenlegi Nissan NV250.

Hirdetés

Egyelőre még az új modell nevét sem árulta el a Nissan, de várhatóan a Renault Kangoo alapjaira fog készülni ez a típus is, így nem árt feljegyezni, hogy a Kangoo elektromos változata kétféle hosszúságban lesz kapható, 3,3-tól egészen 4,9 köbméterig terjedő raktérrel, variációtól függően.

Ashwani Gupta, a Nissan üzemeltetési igazgatója kiemelte, hogy mindkét fél számára előnyös, hogy a Nissan furgonját a Renault gyárában készítik, mind a két brand profitál ebből az együttműködésből.

Mi lesz így a Nissan mostani elektromos kisbuszával?

Felmerül a kérdés, hogy egy új elektromos furgon megjelenése után mi lesz a Nissan eNV-200 sorsa. A modellt jelenleg Barcelonában gyártják, azonban az üzem az idei év végén bezár. Lehetséges, hogy a Franciaországban gyártandó új Nissan-furgon az eNV-200 vonalát viszit tovább, de az is megeshet, hogy a barcelonai gyár vége a modell végét is jelenti - írja az electrive.com, kiemelve, hogy még nem derültek ki a részletek a Nissan új furgonjáról.

Ahogyan arról az autopro.hu korábban beszámolt, a Renault-Nissan-Mitsubishi együttműködés jegyében a Nissan Európában a Renault modelljeire építhet, és a kontinensen visszavesz a gyártási volumenéből.

Kiemelt Partnereink