Gyártók Bemutatta első GSe modelljét az Opel

Bemutatta első GSe modelljét az Opel

autopro.hu/P.B. | 2022.09.30 06:18

Bemutatta első GSe modelljét az Opel

Fotó: Stellantis

Az elektromos modellek almárkájaként újra bevezetett GSe először az Astra GSe és Astra Sports Tourer GSe modellekkel debütál. A két új verzió a jövő évben kerülhet először az utcákra.

Hirdetés

Az Astra GSe modell különböző verziói – így az ötajtós és kombi plug-in hibrid is – 165 kilowatt rendszerteljesítményt és 360 Newtonméter maximális nyomatékot kínálnak. A plug-in hibrid hajtásnak azonban még csak nem is ez a legerősebb változata, más EMP2-es modellekben továbbra is vannak két villanymotoros verziók a Stellantis kínálatában, amelyek 220 és 265 kilowattos teljesítménnyel bírnak.

A hajtásban tehát nincs változás, de az Opel szerint az Astra esetében a GSe modellek állítólag „agilisabbak és precízebbek”, mint a korábban bemutatott változatok. A gyártó kiemelte, hogy a kormánynak, a felfüggesztésnek és a fékeknek „azonnal reagálniuk kell a vezető minden parancsára”. A teljesítményorientált menettulajdonságokat a tíz milliméterrel lejjebb engedett karosszéria is fokozza, amelyet az Opel az új Astra GSe modellek esetében alkalmaz.

Az említett ültetés mellett a 18 colos felnik kívül, belül pedig az Alcantara GSe ülései jelentik a GSe által nyújtott pluszt – írja az electrive.com.

„Az új Astra GSe és az új Astra Sports Tourer GSe ideális autók dinamikus új almárkánk bevezetéséhez, teljes összhangban azzal a stratégiánkkal, hogy 2028-ra teljesen elektromos márkává váljunk” – mondta Florian Huettl, az Opel vezérigazgatója.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink