Gyártók Bemutatkozott a Hyundai Ioniq 6

Bemutatkozott a Hyundai Ioniq 6

autopro.hu/V.M. | 2022.07.14 12:19

Bemutatkozott a Hyundai Ioniq 6

Fotó: Hyundai Newsroom

Hivatalos premierjét ünnepli a Hyundai Ioniq 6, a koreai autógyártó első tisztán elektromos szedánja, amivel a mostaninál is sikeresebben veheti majd fel a versenyt a villanyautópiac élén álló Teslával.

Hirdetés

Az Ioniq 6 egyike azon 31 elektromos modellnek, amit a Hyundai, a Kia és a Genesis 2030-ig piacra terveznek vinni annak érdekében, hogy a globális elektromosautó-eladásokban 12 százalékos részesedésre tegyenek szert.

Az új típussal a Hyundai közvetlen versenytársat állíthat a Tesla legsikeresebb modelljének, a Model 3-nak. Valójában azonban a Hyundai és a testvérmárkája, a Kia, már jelenleg is jól állnak a versenyben. Kínát nem tekintve, január és május között a kettő márka együttesen 13,5 százalékos részesedéssel rendelkezett a globális villanyautó-eladásokban, amivel másodikok voltak a 22 százalékkal vezető Tesla mögött.

Nagyobb hatótáv

A Hyundai már korábban bemutatta az Ioniq 6 dizájnját, amit a még 2020-ban megvillantott Prophecy koncepció vetített előre. A műszaki részletekről azonban eddig szinte semmit nem tudtunk.

Most kiderült, hogy a maximális hatótávolság 610 kilométer lesz, ami harmadával múlja felül az Ioniq 5 SUV-jét. Két akkumulátor lesz választható, egy 53 és egy 77,4 kilowattórás.

Kim Yong Wha, a Hyundai egyik vezetőhelyettese elmondta, hogy ugyanazt a kémiai összetételt használják, mint az Ioniq 5 esetében, és a hatótáv növelését a cellaszám maximalizálásával érték el.

A Reuters beszámolója szerint az Ioniq 6-ot Koreában fogják gyártani idéntől. Dél-Koreában még az idén, míg az USA-ban várhatóan 2023 első hónapjaiban fogják piacra dobni. Az európai értékesítés kezdete egyelőre nem ismert.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink