Gyártók Bemutatkozik a Volkswagen ID.5

Bemutatkozik a Volkswagen ID.5

autopro.hu/P.B. | 2021.08.09 14:23

Bemutatkozik a Volkswagen ID.5

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen ID.5 GTX egy tisztán elektromos, sportos SUV, amit olyan túl élesen azért nem lehet elkülöníteni az ID.4-estől. Az autót élőben először a Müncheni Autószalonon lehet majd látni szeptemberben.

Hirdetés

Az ID.5 az első kupé SUV a Volkswagen MEB platformján, ami a gyártó szerint elegáns megjelenést biztosít a duplamotoros, összkerékhajtású járműnek. A mai kor követelményeinek megfelelően az ID.5 teljesen hálózatba kapcsolt, így a felhőbe vagy a többi járműhöz is képes kapcsolódni.

Külső jegyeit illetően az ID.5-ös nagyon hasonlít az ID.4-eshez, a fő különbség a kupékat idéző tetővonal, és persze a bemutatókocsi színe – ezúttal a vörös és az arany színeket kombinálták a csíkokban, de maradt az ID-sorozat eddigi képviselőinél megszokott dizájn a leleplezéskor.

Fotó: Volkswagen Newsroom

Sportosabb, erősebb

Konkrét műszaki adatok még nem ismertek az autóról, de a duplamotoros hajtás és maga a forma arra enged következtetni, hogy egy dinamikusabb, sportosabb ID.4-est kapunk – erre utal a GTX megnevezés is. A MEB platform miatt egyébként túl sok meglepetés nem várható, a Volkswagen előzetesen 497 kilométeres hatótávot ígér.

Az autót élőben először szeptember 7-én, a Müncheni Autószalonon láthatják az érdeklődők – várhatóan akkor, vagy addig újabb részleteket is megtudhatunk a modellről.

Kiemelt Partnereink