Gyártók Bemutatkozik a megújult Peugeot 3008

Bemutatkozik a megújult Peugeot 3008

autopro.hu/P.B. | 2020.09.01 10:49

Bemutatkozik a megújult Peugeot 3008

Fotó: Peugeot Mediacenter

Új, modernebb külsőt és belsőt kapott a Peugeot 3008, melyet szeptember 1-jén, a jelenlegi viszonyoknak megfelelően, online mutatott be a gyártó. Az autó első világítása teljesen LED lesz, míg a belső kijelző nagyobb lett. A biztonságot segítő újításokat is kapott a modell.

Hirdetés

Az új Peugeot 3008 a lehető legmodernebb vezetést segítő asszisztensi rendszerrel van felszerelve, a rendszer neve az új Peugeot i-Cockpit, aminek kijelzője az eddiginél nagyobb, egy 10 colos érintőképernyős kijelző. Három különböző csomaggal rendelhető a modell, ezek korábban a Peugeot 308-ban már bemutatkoztak.

Országtól függően a Peugeot Store-ban akár teljesen online is megrendelhető az új 3008-as, ebben az esetben az extrák kiválasztásától kezdve a fizetésen át a kiszállításig minden virtuálisan zajlik.

Új dizájn

A gyártó leírása szerint a Peugeot továbbra is szeretne egy lépéssel előrébb járni a stílus tekintetében a riválisaihoz képest, éppen ezért eddig nem látott külső elemeket kapott a modell. Ilyen az új, keret nélküli hűtőrács az orron, valamint a lámpák alatt véget érő csíkok, melyek az összes elemet egyesítik a tervezők szerint. A motorháztető orra magán viseli a Peugeot új emblémáját, amit természetesen a többi új modell is megkap, vagy megkapott.

A GT változat még sportosabb külsőt kapott, és a 3008-as összes változata teljesen LED-es világítással rendelkezik. Utóbbi ráadásul 90 kilométer/órás sebességig az útviszonyoknak megfelelően állítja be a fényerőt, magától. Külön mód (Foggy mode) helyettesíti a korábbi ködlámpákat.

Az új 3008-as hét színben kapható, ezek közül kettő új árnyalat is van, a Celebes Blue és a Vertigo Blue, mindkettő a kék egy-egy sajátos változata.

Megújult belső.

Megújult belső. | Fotó: Peugeot Mediacenter

Modern utastér

A belső legfontosabb változása az új, 10 colos kijelző, melyről a legtöbb kényelmi fontos funkció (rádió, navigáció, klíma stb.) elérhető, sőt, a hibrid változat egy külön gombot kap arra, hogy teljesen elektromos módba lehessen vele váltani.

A modell összes változatának három üzemmódja lesz: normál, sport és eco, valamint a hibrid esetében a meghajtási módok közül is lehet választani.

A biztonságot szolgálja az új éjszakai mód, ami a gyártó szerint teljesen unikális az SUV-k szegmenségben. Ebben a módban a rendszer 200-250 méteres távolságon belül észlel minden mozgást, és jelzi, ha gyalogos vagy állat van az úton. Természetesen a 3008-as eddigi okos funkcióit az új változat is tartalmazza.

A motor

Kétféle hibrid kapható a 3008-ból, az egyik 59, a másik 56 kilométer megtételére képes teljesen elektromos üzemmódban. Mindkettő tölthető, utóbbi két-, előbbi négykerékhajtású. A négykerékhajtású hibrid PureTech motorja 147 kilowatt teljesítményű, a két elektromos motor pedig 81 illetve 83 kilowattos. A kisebb, kétkerékhajtású hibrid 132 kilowattos motorját egy 80 kilowattos elektromos motor segíti.

Ezek mellett két benzines és egy dízel 3008-as is elérhető, előbbiek háromhengeres, 1,2 literes motorral és négyhengeres, 1,6 literes Pure Tech motorral kaphatóak, míg a dízel négyhengeres, 1,5 literes BlueHDI motort kap.

Kiemelt Partnereink