Gyártók Begurul Európába a megújult Mazda2

Begurul Európába a megújult Mazda2

autopro.hu | 2014.10.13 11:02

Begurul Európába a megújult Mazda2

Ősszel érkezik meg az öreg kontinensre a japán gyártó kisautója.

Hirdetés

Kényelmesebb és magabiztosabban manőverezhető elődeinél - ezt ígéri a gyártó az új Mazda2 modellről, amelynek bemutatkozó turnéja november elején kezdődik Európában, több nemzeti autószalonon is megjelenik majd az őszi/téli időszakban. Magyarországon 2015 februárjától lesz kapható.

Így fest kívülről

Az új Mazda2 alig különbözik a 2014-es Genfi Autószalonon bemutatott Hazumi tanulmány autótól. Belső térkoncepciója hasonló a Mazda3-ban megismert részletekhez – a Head-up Display és a HMI-utasításrendszer is megtalálható benne. A beépített MZD Connect kapcsolódási rendszer segítségével az autóban utazók állandóan kapcsolatban maradhatnak a külvilággal. Az utastér főleg a sofőr számára lett tágasabb, de az utasokat is viszonylag nagy lábtér várja.

Ilyen látvány fogad odabent

Négyféle motorral rendelhető az új Mazda2; új fejlesztés az alacsony sűrítési arányú, 1,5 literes 105 lóerős Skyactiv-D dízelmotor, a gyári adatok 3,4 liter/100 kilométer fogyasztást ígérnek. Az ugyancsak 1,5 literes Skíactiv-G benzinmotor három teljesítményszinten lesz elérhető 75-115 lóerő között, a fogyasztás gyári értéke 4,5-4,9 liter/100 kilométer között alakul. A motorokhoz öt- és hatsebességes kézi váltók, valamint egy hatsebességes automata váltó is csatlakozhat – ezek mindegyike új fejlesztés, könnyebb és kisebb változatai a más modellekben már megismert váltóknak.

Itt van az ősz, itt van hamarosan az új Mazda2

Az új Mazda2 aktív biztonsági berendezéseinek sorában megtalálható a megújult holttérfigyelő rendszer, amely folyamatosan ellenőrzi a holttérben lévő objektumokat, tolatás közben is. A passzív biztonsági rendszerekre is odafigyeltek a tervezők - nagyobb arányban alkalmaztak nagy és ultra nagy szilárdságú, ugyanakkor könnyű acélt, mint a Mazda2 elődjében.

Kiemelt Partnereink