Gyártók Befürdött első e-autóival a vietnámi gyártó

Befürdött első e-autóival a vietnámi gyártó

autopro.hu/P.B. | 2023.05.25 13:23

Befürdött első e-autóival a vietnámi gyártó

Fotó: Facebook/VinFast US

A vietnámi VinFast kénytelen visszahívni az első adag Egyesült Államokba szállított új autóját. Az NHTS közleménye szerint a 999 darab VF8-as modellt azért kell visszahívni, mert az autók kijelzőjével egy szoftverhiba történt, ami megakadályozta a kritikus biztonsági információk megjelenítését.

Hirdetés

Az amerikai közlekedési hatóság szerint a kijelző szoftverhibája megnövelheti a balesetek kockázatát. A VinFast két tétel VF8-at szállított az Egyesült Államokba, összesen 2097 darabot, az első szállítmány 999 példányára vonatkozik az akció.

A VinFast szóvivője megerősítette a visszahívást, és azt mondta, hogy a cég később ad ki részletesebb közleményt az esetről.

Az NHTSA-hoz benyújtott dokumentumokban a VinFast azt írta, hogy először április 27-én szerzett tudomást a problémáról, miközben az ügyfelek észrevételeit és aggályait olvasta.

A 2017-ben alapított VinFast idén kezdte meg az elektromos járművek értékesítését Kaliforniában, és eddig 2907 elektromos autót szállított az Egyesült Államokba – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink