Gyártók Befellegzett az Opel csúcsmodelljének

Befellegzett az Opel csúcsmodelljének

autopro.hu/P.B. | 2022.07.18 11:18

Befellegzett az Opel csúcsmodelljének

Fotó: Opel

Fokozatosan és idő előtt megszünteti az Insignia gyártását a Stellantis alá tartozó Opel. A középkategóriás számító autó az Opel csúcsmodellje volt, amit még a General Motors alatt fejlesztettek ki. A modell legutóbbi változatát 2017-ben mutatták be.

Hirdetés

A Stellantis már korábban bejelentette, hogy 2024-től minden kategóriában lesz elektrifikált modellje. Mivel az Insignia csak belső égésű motorral érhető el, utódjáról pedig nem esett szó, eddig alapvetően 2024-re várták a gyártás befejezését. Ennél hamarabb, már 2022-ben leáll az Insignia gyártása Rüsselsheimben.

A rüsselsheimi gyárban teljes gőzzel az Opel Astra és testvérmodellje, a DS4 gyártására koncentrálnak. A vállalat szóvivője szerint a nem villamosított Insignia gyártásának leállítása az Astra gyártásának gyorsabb felfutását eredményezi – írja az Automobilwoche.

A Stellantis leányvállalata még nem mutatta be az Insignia utódmodelljét, ami minden bizonnyal már egy elektromos autó lesz.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink