Gyártók Beállt a Tesla mögé a német kancellár

Beállt a Tesla mögé a német kancellár

autopro.hu/P.B. | 2023.08.17 11:18

Beállt a Tesla mögé a német kancellár

Fotó: Twitter/Tesla Grünheide

Bár némi ellenállásba ütközik a Tesla német gyárának bővítési terve, Olaf Scholz kanncellár támogatja az amerikai gyártót. Scholz a Teslát támogató álláspontját a németországi jólét biztosításával indokolja.

Hirdetés

Olaf Scholz német kancellár támogatásáról biztosította a Teslát. Az amerikai autógyártó a Berlin melletti, grünheidei üzemét szeretné bővíteni, a terv azonban sokaknak nem tetszik.

A Brandenburgi Állami Környezetvédelmi Ügynökség a közelmúltban a céget a tervek megváltoztatására utasította. A hatóság közleménye szerint az akkumulátorcellák célzott gyártása új épületben részben vízvédelmi övezetben történik. Az Állami Környezetvédelmi Hivatal a részleges jóváhagyás előtt leküzdhetetlen akadályokról beszélt. A területi vízügyi egyesület szerint a terjeszkedésnek a talajvízre is jelentős következményei lennének.

A Tesla tájékoztatása szerint a bővítéssel a cél az, hogy a gyártási kapacitást évi 500 ezer autóról évi egymillióra duplázzák. A kibővített termeléshez 22.500 alkalmazottat terveznek - jelenleg körülbelül 11 ezer ember dolgozik Grünheidében, és évente körülbelül 250 ezer járművet gyártanak – írja az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink