Gyártók Az összes Volkswagen gyárban folyik már a termelés

Az összes Volkswagen gyárban folyik már a termelés

autopro.hu/Sz.N. | 2020.06.17 16:18

Az összes Volkswagen gyárban folyik már a termelés

Fotó: Volkswagen

Andreas Tostmann, a Volkswagen Termelésért és logisztikáért felelős igazgatósági tagja elmondta: „Maximális egészségügyi biztonság mellett sikerült újraindítanunk világszerte az összes gyárunk termelését. Mindez a csapatunk, a beszállítóink és a logisztikai partnereink érdeme is.”

Hirdetés

Június 18-án beállt a sorba a Mexikóban található Puebla gyár is, ezzel pedig már az összes, mind a 16 Volkswagen személygépjárművet előállító üzeme termel. Andreas Tostmann, a Volkswagen Személygépjárművekért illetékes igazgatósági tagja, aki a termelésért és logisztikáért felel, elmondta: „Sikeresen folytatunk termelést magasfokú egészségvédelmi intézkedések bevezetése mellett. Egyetlen alkatrész sem hiányzik a gyártásból. Köszönettel tartozunk ezért a csapatainknak, valamint a beszállítóinknak és a logisztikai partnereinknek is.” Önmagában csak az Európában található Volkswagen gyárakban nagyjából 100 ezer különböző alkatrészt szereznek be a beszállítóktól.

Zwickau indult újra elsőként

Míg a koronavírus-járvány következtében a németországi és többi európai, valamint a dél-amerikai üzemben közel 10 hétig állt a termelés, addig Mexikóban nagyjából 11 hét után indultak újra a gyártósorok. Elsőként a zwickaui gyárba tért vissza az élet április 23-án, ahol az ID.3 modelleket szerelik össze. Ezt a Volkswagen legnagyobb, wolfsburgi üzeme követte április 28-án, azóta pedig már az összes kínai gyárban is folyik a termelés.

Most már az összes Volkswagen személygépjárműveket gyártó üzeme termel, habár eltérő kapacitással. A COVID-19 járványt megelőző termelési szintnek átlagosan a 60-70 százalékát hozzák még csak a gyárak. Ami a válságkezelést illeti, Andreas Tostmann kifejtette: „Az alapvető működési modellünk és a helyzetünk bebizonyította értékét a válság során”.

A termelés újraindításakor a munkavállalók biztonsága volt az elsődleges. Az üzemi tanáccsal együttműködésben a vállalat 100 tételből álló tervet hozott létre a maximális egészségügyi biztonságvédelem érdekében, ami ma már alapvetőnek tekinthető az iparágban. A Volkswagen megosztotta az elkészült tervet, melyet eddig már több mint 120 ezerszer töltöttek le, köztük világszerte beszállítók és más vállalatok. Wolfsburgban például már lehetőség nyílt arra, hogy a legmagasabb védelmi szintről (1-es szakasz) a második szakaszba lépjenek. A terv összesen négy szakaszt ír elő.

Kiemelt Partnereink