Gyártók Az idén az Opel nyerte április 1-jét

Az idén az Opel nyerte április 1-jét

autopro.hu/P.B. | 2023.04.04 11:17

Az idén az Opel nyerte április 1-jét

Fotó: Stellantis

A mögöttünk hagyott hétvégén kezdődött április, azaz április 1-je, a bolondok napja is hétvégére esett. Mint minden évben, idén is több járműipari vállalat tréfálta meg a közönségét a közösségi médiában, szubjektív értékelésünk szerint 2023-ban az Opel vitte a prímet.

Az energiaválsággal, inflációval, korábban pedig koronavírus-járvánnyal sújtott időszakban különösen üdítően tud hatni egy-egy jobban sikerült áprilisi tréfa. 2021-ben egyértelműen a Volkswagen vicce szólta a legnagyobb a járműiparban, idén azonban a Stellantis alá tartozó Opel vitte a prímet – tegyük hozzá, hogy az Opel poénja kevésbé volt komolyan vehető, a Volkswagen „névváltozását” két éve azonban sokan elhitték.

Az Opel hivatalos közleményben mutatta be a Corsa Moon II-t, a Corsa-e modellre épülő, napelemes elektromos járművet az űrturizmus számára.

Az Opel szerint a Corsa Moon II hatótávolsága akár 7000 kilométer is lehet az ULTP (Universe-wide harmonized Light-duty vehicles Test Procedure) szabványai szerint. Ha esetleg valaki egészen idáig komolyan vette volna a közleményt, akkor újra ránézve a képre talán egyértelművé vált annak komolysága.

Ettől még persze nem lenne olyan rossz egy olyan jövő, ahol elektromos Corsák járkálnak a Holdon, de erre még várnunk kell.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink