Gyártók Az energiafordulatba fektet a Volkswagen

Az energiafordulatba fektet a Volkswagen

autopro.hu/V.M. | 2021.11.05 06:18

Az energiafordulatba fektet a Volkswagen

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen a zöld fordulat további ösztönzése jegyében egy olyan, Európai Unió által is támogatott tőkealapba fektet, ami környezetbarát energetikai megoldásokon dolgozó cégeket karol fel.

Hirdetés

A karbonsemlegességet 2050-re kitűző VW az EIT InnoEnergy-be fektet egy meg nem nevezett összeget, amivel a többek között a Schneider Electric és a TotalEnergies által birtokolt vegyesvállalat résztulajdonosává válik.

„Az ötlet egyszerű, abból áll, hogy az InnoEnergy-t, mint egy kiegészítő lehetőséget használjuk érdekes vállalkozások megtalálására, valamint segítésére üzleti modelljeik fejlesztésében” – idézi Jens Wiese-t, a német autógyártó konszern egyesüléseket és felvásárlásokat koordináló vezetőjét a Reuters.

Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, a VW vezérigazgatója, Herbert Diess még szeptemberben jelezte, hogy a vállalat saját tőkealapot állít fel, amin keresztül első körben 300 millió eurót csatornáz dekarbonizációs projektekbe.

Évekre visszanyúló együttműködés

A fosszilis üzemanyagokkal szembeni függőség csökkentését lehetővé tevő fejlesztéseket végző startupokat és vállalatokat célzó EIT InnoEnergy-be fektetés egy újabb eleme a VW hat európai akkumulátorgyár építését is magába foglaló zöld stratégiájának. A német autógyártó óriás valójában már több mint öt évre visszatekintő együttműködést folytat az alappal, amivel közös résztulajdonosa a karbonsemleges acél gyártására alapított svéd H2 Green Steelnek, valamint a Northvolt akkumulátorgyártónak.

Az EIT InnoEnergy eddig 560 millió eurót fektetett be, amivel 300 vállalatcsoportban szerzett tulajdoni részesedést.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink